top of page
Rörblad och rörverktyg: Text

RÖRBLAD OCH RÖRVERKTYG

Söker du rörblad till saxofon och klarinett?

Nedan finns JBMx utbud av rörblad och rörtrimmare till saxofon och klarinett, vi säljer även skydd för rörblad, för en ökad hållbarhet.

Vi säljer nya och oanvända rörblad från bland annat Vandoren, D´Addario, RICO, Légère och Marca. Rörblad finns av det traditionella bambuliknande materialet, men vi har även syntetiska rörblad.

Hör gärna av er för råd och tips eller om ni inte hittar det rörblad ni söker! Vi får in fler rörblad och rörverktyg och lägger upp dem efterhand som de kommer in.

Rörblad för träblåsmunstycken

Förenklat kan man säga att ljudet i ett träblåsinstrument som saxofon, klarinett och oboe, bildas när luften fås att vibrera med hjälp av rörblad. Rörblad är traditionellt tillverkade av bambuliknade gräs, men på senare år har även de syntetiska rörbladen blivit mer populära genom sin hållbarhet och på grund av förbättrad kvalitet. Val av typ av rörblad och hårdhet är viktigt för att underlätta att få en fin ton med god intonation över hela registret. Val av rörblad är ofta personligt, för att ge dig möjlighet att hitta din spelstil!

bottom of page