MUNSTYCKEN

Munstycke till saxofon, klarinett eller trumpet?

JBMx erbjuder främst begagnade munstycke för saxofon, men har även begagnade munstycke till andra instrument, exempelvis till klarinett och trumpet. JBMx har även ett utbud av nya munstycke till saxofon och klarinett.

Önskar du ett munstycke till saxofon som ger en varm, fyllig ton eller kanske ett munstycke till saxofon med mer riv och kraft? Är du nybörjare och behöver ett munstycke som är lättspelat? Leta själv i JBMx utbud eller kontakta oss för råd och tips! Flera munstycken för bl. a. saxofon, klarinett och trumpet är på väg in och kommer läggas upp efterhand som de är klara för försäljning. Varumärken som säljs är bland annat Berg Larsen, Jody Jazz, Selmer och Yamaha.

Munstycken för träblås och bleckblås

Blåsinstrument brukar vanligtvis delas in i två grupper, träblås och bleckblås. Indelningen beror inte på vilket material instrumentet är tillverkat av utan baseras på hur instrumentets ljud bildas.

Kraftigt förenklat kan man säga att träblåsinstrument, som exempelvis saxofon har munstycke där ljudet bildas när luften fås att vibrera med hjälp av rörblad, detsamma gäller för bl. a. klarinett och oboe. För munstycke till trumpet, trombon, valthorn och andra bleckblåsinstrument behövs inga rörblad, här bildas ljud genom att musikern får luften att vibrera med hjälp av sina läppar.