top of page
Blockflöjter: Text

BLOCKFLÖJTER

Här ser ni vårt utbud av begagnade blockflöjter!

Här hittar ni vårt utbud av främst begagnade blockflöjter. Vi har prisvärda blockflöjter som är utmärkt för nybörjaren men också blockflöjter för de som spelat lite längre. JMBx erbjuder bra begagnade skolinstrument från bland annat Yamaha, Aulos, Hopf och Dolmetsch.

JBMx har också tillbehör till din blockflöjt, bland annat rengörings- och skötselprodukter samt produkter för underhåll.

Hittar du inte det du söker? Det kan vara på väg in till webbutiken, hör gärna av dig med frågor!

Blockflöjten

Blockflöjten tillhör träblåsinstrumenten och finns i ett antal storlekar där den allra minsta heter sopranino och följs av sopran, alt, tenor och bas. Ljudet alstras genom att luften blåses in i flöjten. Luftströmmen krockar med den skarpa kanten alldeles innan röret. Detta försätter luftströmmen i vibrationer, vilket alstrar ljud. Beroende på fingersättning så skapas olika frekvenser, som motsvarar olika toner.

Blockflöjt - barockgrepp eller tyskt grepp?

Blockflöjten finns med två olika greppsystem, kallade barockgrepp och tyskt grepp. I barockgreppet är det femte hålet lika stort som de övriga medan det på en flöjt med tyskt grepp är lite mindre än de övriga hålen. Bägge greppsystemen kan ha två små hål bredvid varandra längst ner, vilket kan göra det lite lättare att ta övertoner.

Begagnat - blockflöjter, tillbehör och musikutrustning

​Begagnade produkter levereras fullt funktionella, rengjorda och vid behov servade om inget annat framgår av produktbeskrivningen. Detta gäller såväl begagnade blåsinstrument och andra instrument som annan begagnad musikutrustning. Skicket på begagnade produkter beskrivs med hjälp av fyra kategorier, använt skick, bra skick, mycket bra skick samt nyskick, se avsnittet om skickgradering. Priset speglar skicket på produkten.

bottom of page